tisdag, november 01, 2011

GI-knäckebröd



Ni som följer denna dietepedemi som kallas GI kommer frossa av glädje. Tycka vad man vill om GI men jag har testat fram ett alldeles eget GI-knäckebröd (innehåller varken kött eller sallad) som sprudlar av protein . Tidigare har ni sett mitt vanliga hemmagjorda knäckebröd, och det här skiljer sig inte avsevärt.

Här har ni receptet:

2 ägg
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
½ dl linfrön
en nya flingsalt

Ställ ugnen på 175 grader. Vispa lätt ihop äggen och tillsätt sedan alla frön och rör runt. Bre sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper så den blir jämt (OBS! Hellre för tunn än för tjock). Strö över med flingsalt. Grädda i nederst i ugnen i ca 60 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar