måndag, januari 30, 2012

"Ja, men i så fall måste vi ha utbildning i att sälja sex!"



I tisdags var jag och min mamma på debatt mellan Gudrun Schyman och en liberal debattör. Med på scen var även en fd prostituerad kvinna och en polis från Göteborg. Ämnet var, som ni säkert redan förstått, legalisering av prostitution.

Det var en otroligt spännande debatt och inte mins få höra publikens kommentarer därefter, som verkligen kom överallt ifrån på den politiska skalan. Om inte annat tyckte en herre att prostitution bör legaliseras och skulle därmed ordna upp den rådande arbetslösheten. Ibland kanske man bara ska hålla käften.

Titeln till inlägget gavs av Gudrun Schyman efter kommentaren att prostitution ska ses som vilket annat jobb som helst. Hon drog därmed vidare resonemanget och menade på att utbildning måste i så fall ges därefter.

3 kommentarer:

  1. En annan intressant aspekt av resonemanget att prostitution bör legaliseras är att det då vore rimligt att lediga tjänster inom "prostitutionsyrket" utannonseras och förmedlas av Arbetsförmedlingen till nyss utexaminerade gymnasister. Det vore en minst sagt osmaklig syn, och en konsekvens av legaliseringsivrarnas märkliga resonemang.

    Jävligt bra blogg med vego-recept, förresten! Hittade den via min flickvän som följer din blogg slaviskt, haha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det sant? Är det ärligt talat ett förslag? Det var nog faktiskt det mest osmakliga jag någonsin hört. Vad ska ens arbetscoach säga till en just nybliven student: "Du har inte funderat på dina möjligheter inom prostitutionsmarknaden?". Nä, usch.

      Tack så jätte mycket! Ja, Josefine. Roligt att ni båda tycker om den :)

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera