torsdag, september 01, 2011

Varm pastasallad med quorn



Nu kommer jag vara lite självsäker av mig, men jag kan ärligt säga att jag är grym på att göra sallader. Sallad är något som kan bli väldigt tråkigt om man gör det utan kryddor och endast med basgrönsaker (tomat, gurka, sallad). Om man däremot lägger lite mer engagemang till sin matlagning kan sallad bli en väldigt lyxig middag. Här kommer ett recept på en enkel variant.

Ca 6 körsbärstomater
4 stjälkar romansallad
1 röd lök
1 avokado
2 dl pasta
Ca 15 quornbitar
1 grönsaksbiljongtärning
2 tsk franska örter
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Olivolja

Koka upp buljongen och lägg i pastan, låt koka till pastan är klar. Skär alla grönsaker och lägg i en skål. Stek upp quornbitarna tills de blir frasiga och gyllenruna. Blanda i pastan och quornbitarna i salladen, krydda och ringla över olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar