onsdag, september 07, 2011
Bärkaka
Jag har bakat en lyxig men enkel bärkaka idag, eftersom jag får en kär vän på besök. Här har ni receptet för en kaka:
125 g smör
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ekologiskt ägg
2 dl färska eller frysta bär
1 msk vetemjöl
Smör och ströbröd till formen (Jag använde kokos)
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och socker och låt det puttra på svag värme i någon minut. Låt svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det. Tillsätt ägget. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, eller i en liten ugnsform. Rulla bären i vetemjölet, skaka bort överflödigt mjöl och strö dem över kakan. Grädda kakan gyllene i mitten av ugnen i ca 20 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mmm. Den såg riktigt god ut!
SvaraRadera